ACCEPTANCE

Här kan du läsa mer om hur du hämtar ditt resultat på högskoleprovet och hur det används i antagningen till universitet eller högskola. Resultatet kommer drygt en månad efter provdagen.

Så hämtar du ditt resultat

Provresultatet kommer drygt en månad efter provdagen. Om du skrev högskoleprovet den 7 maj kan du hämta ditt resultat via ditt konto på anmälningssidan Hogskoleprov.nu från lunchtid den 21 juni. Logga in på det konto du skapade vid din anmälan.

Hämta resultat från Högskoleprovet via Hogskoleprov.nu

Har du skyddad identitet? 

Om du skrev högskoleprovet och har skyddad identitet, hämtar du ditt resultat via länken nedan. Du behöver ditt svarshäftesnummer (6 siffror) i samband med inloggningen.

Här är länken till inloggningen: Hämta resultat med skyddad identitet

Kolla alltid i skräp/spamkorg efter beställt lösenord

Om du har glömt ditt lösenord kan du få ett nytt. Kolla din skräp/spamkorg om inte lösenord kommer till din ordinarie inkorg. Läser du mejl i mobilen får du ingen notifiering om att mejl hamnar i spamkorg.

Föra över provresultat till Antagning

Om du har svenskt personnummer förs ditt resultat automatiskt via UHR in i antagningssystemet. Sidan "Meriter" på ditt konto på Antagning.se uppdateras först när du gör en anmälan till högskolan, eller om du har en anmälan som behandlas just nu. Uppdateringen kan ta någon dag.

Utan svenskt personnummer måste du skicka in resultatbeskedet

Du måste själv ladda upp resultatbeskedet (pdf-filen) på Antagning.se. Om du inte har möjlighet att ladda upp ditt dokument kan du i stället skicka det via post till Antagningsservice.

Ladda upp dokument till Antagning.se

Skicka via post till Antagningsservice

Har du resultat äldre än 8 år?

Om du har högskoleprovsresultat som är äldre än åtta år kan du kontakta provresultat@edusci.umu.se för att få reda på ditt resultat. Observera att ett högskoleprovsresultat bara är giltigt i åtta år och kan därefter inte användas i antagningen till högskolan.

Sidan uppdaterades 2022-05-07